Aardwarmte

Aardwarmte is een vorm van duurzame energie die steeds meer bekendheid en populariteit krijgt onder zowel particulieren als bedrijven. Door gebruik te maken van aardwarmte kunt u op duurzame wijze uw huis of kantoorruimte verwarmen. Om die aardwarmte in huis te krijgen, heeft u een warmtepomp nodig. Lees hier hoe aardwarmte voor verwarming kan zorgen en ontdek wat er bij het plaatsen van zo’n warmtepomp komt kijken.

HOE WERKT EEN WARMTEPOMP MET AARDWARMTE PRECIES?
Aardwarmte wordt gewonnen uit de aardbodem met behulp van een warmtepomp. Die warmtepomp heeft water en koudemiddel nodig om die aardwarmte te onttrekken aan de bodem. Feitelijk haalt een warmtepomp ergens anders warmte weg en brengt het dit terug in huis of in een kantoorruimte. Die warmte kan vervolgens gebruikt worden als verwarming, maar ook voor warm water uit de kraan. Warmtepompen met passieve koeling hebben nog een extra voordeel. Deze pompen kunnen ook in de zomer namelijk erg goed van pas komen, omdat ze ook voor verkoeling in huis of op kantoor kunnen zorgen.

EEN WARMTEPOMP LATEN PLAATSEN
Om een huis of kantoor te voorzien van aardwarmte, dient u een warmtepomp te laten plaatsen. Voor de bronboring die plaats moet vinden, heeft u meestal een vergunning nodig. Er zijn meerdere soorten boringen mogelijk, maar het type boring hangt vaak af van de ruimte die er beschikbaar is. Ook zal u in het begin contact moeten hebben met de installateur, van wie u vakkundig advies krijgt. Voor informatie over het plaatsen van een warmtepomp in of bij Groningen, neemt u contact op met Vaatstra via 050-3012832. Het uiterst vakkundige team adviseert u in de mogelijkheden qua aardwarmte en warmtepompen en helpt u tot de beste keuze te komen.

Meer weten? Vraag een offerte aan