Dakbedekking

Wilt u uw dakbedekking laten vervangen en wilt u weten wat dat ongeveer gaat kosten? Dan kunt u het beste een dakdekkersbedrijf inschakelen dat u passend advies kan geven. Toch kan het ook fijn zijn om uzelf van tevoren te informeren over soorten dakbedekking, zodat u enigszins weet waar het over gaat op het moment dat u een dakdekker benadert.

SOORTEN DAKBEDEKKING
Voordat u het kunt hebben over verschillende soorten dakbedekking, is het belangrijk om de verschillende soorten daken te bespreken. Afhankelijk van het dak dat bedekt moet worden, variëren de mogelijkheden qua dakbedekking. Over het algemeen maakt men onderscheid in platte en schuine daken. Schuine daken komen het meest voor in Nederland en hebben als voordeel dat regenwater meteen omlaag valt. Schuine daken worden meestal bedekt met dakpannen, maar voor licht hellende daken wordt ook wel eens een shingles dakbedekking gebruikt.

Voor platte daken zijn er meer mogelijkheden. Zo is er bitumineuze, zinken en kunststof dakbedekking. Binnen de laatste categorie maakt men weer onderscheid in soorten kunststof, namelijk EPDM, PVC en TPE. Vaatstra is specialist op het gebied van dakbedekking. Zij bieden onder andere bitumineuze dakbedekking, kunststof dakbedekking en duurzame dakbedekking aan. Ook voor onderhoud en service kunt u bij Vaatstra terecht.

Wilt u meer weten over dakisolatie, dakbedekking en ons assortiment aan zink – en koperwerk, of zou u graag een dakinspectie uitgevoerd willen hebben. Neemt u dan, uiteraard geheel vrijblijvend, contact met ons op.

Meer weten? Vraag een offerte aan Lekkage melden