Rioolservice

Vaatstra heeft een uitgebreide rioolservice. Wij ontstoppen en reinigen riolen en afvoeren, hebben de apparatuur om het rioleringstraject na te gaan en om moeilijkere verstoppingen te detecteren. Niet alleen handig dus als u een simpel te verhelpen verstopping heeft, maar ook als u een moeilijkere verstopping heeft waarbij professionele apparatuur vereist is.

TIPS OM VERSTOPPINGEN TE VOORKOMEN
Het kan natuurlijk gebeuren dat uw gootsteen of toilet verstopt raakt en dat u de rioolservice in moet schakelen, maar het beste is toch om dit te voorkomen. Met deze drie tips maakt u de kans op verstoppingen in huis al vele malen kleiner!

1. Laat geen etensresten in de afvoer komen.
Gaat u afwassen of zet u het servies in de vaatwasser? Zorg er dan voor dat u de etensresten op de borden eerst in de prullenbak doet. Ook al lijkt het zo makkelijk om de borden af te spoelen onder de kraan, dit kan uiteindelijk tot een verstopping leiden! Vindt u het moeilijk hier altijd op te letten? Koop dan een gootsteenzeefje in de stad of bij een bouwmarkt.

2. Gooi geen afval weg in het toilet.
Veel vrouwen spoelen hun tampons bijvoorbeeld door het toilet, maar dit kan tot problemen leiden. Ook etensresten, vochtige toiletdoekjes en maandverband horen absoluut niet in het toilet thuis.

3. Pas op met het wegspoelen van vet.
Als vet stolt, kleeft het vast aan de afvoer en krijgt u het moeilijk weg. Bij de gootsteen kunt u eventueel vet nog redelijk goed wegspoelen met heet water, maar bij het toilet is dat natuurlijk niet mogelijk.

Meer weten? Vraag een offerte aan