Subsidieregeling

De subsidieregeling duurzame warmte voor bestaande woningen is opgehouden te bestaan.

Via deze regeling kon u subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en micro-warmtekrachtketels in bestaande woningen.

In juli 2011 is bekend gemaakt dat het budget voor 2011 niet beschikbaar komt. Alleen als u uiterlijk 17 februari 2011 een aanvraag hebt ingediend en u kunt bovendien aantonen dat u een bindende overeenkomst bent aangegaan, dan kunt u nog in aanmerking komen voor de subsidie.

Tot voorheen was het mogelijk om subsidie aan te vragen wanneer u van plan was om duurzame warmtebronnen als zonneboilers, warmtepompen en micro-warmtekachels in uw bestaande huis te gaan installeren. Deze subsidie werd door de overheid gegeven om mensen te stimuleren om meer gebruik te gaan maken van duurzame warmtebronnen in plaats van de warmtebronnen die we nu vaak nog gebruiken.

Einde van de subsidieregeling voor duurzame warmtebronnen

Helaas is de mogelijkheid voor het aanvragen van subsidie voor duurzame warmtebronnen niet langer beschikbaar. In juli 2011 werd namelijk bekend gemaakt dat deze regeling zou ophouden te bestaan, en dat alleen aanvragen die voor 17 februari 2011 waren ingediend, nog behandeld zouden worden. Bovendien zou u in dat geval moeten kunnen aantonen dat u een bindende overeenkomst bent aangegaan. Slechts in die gevallen zou u nog in aanmerking komen voor deze subsidie

Duurzame warmtebronnen

Ondanks het feit dat de subsidieregeling voor duurzame warmtebronnen in 2011 is afgeschaft, is het natuurlijk nog steeds een goed idee om duurzame warmtebronnen te installeren in uw huis. Dit is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar op de lange termijn ook voor uw portemonnee. De investering is misschien groot, maar betaalt zich over de jaren gegarandeerd terug.

Installatie van duurzame warmtebronnen

Wij van Vaatstra BV vinden het ondanks de afschaffing van de subsidie toch erg belangrijk om onze klanten bewust te maken van duurzame warmtebronnen. Daarom bieden wij onze klanten toch de mogelijkheid aan om te kiezen voor duurzame warmtebronnen om zo zichzelf, en het milieu een handje te kunnen helpen.

Contact

Bent u ook overtuigd geraakt van de kracht van duurzame warmtebronnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw huis met ons te bespreken. U kunt ons bereiken middels het contactformulier, of op het telefoonnummer 050 3012832.