Luchtwarmtepomp

Steeds meer mensen stappen over op duurzame energievormen. Dit kan in het klein zijn, door bijvoorbeeld gloeilampen en spaarlampen te vervangen door led verlichting. Maar het kan ook in het groot, namelijk door zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen.
Een van de warmtepompen die grote populariteit geniet is de luchtwarmtepomp.

Een luchtwarmtepomp systeem wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande bouw.
Dit systeem kan zowel koelen, verwarmen als het verzorgen van warm tapwater.

Het systeem bestaat uit een binnen-en buitenelement. Het buitenelement staat in direct contact met de buitenlucht en onttrekt de warmte uit de lucht. Die warmte kan worden gebruikt voor als verwarming of voor het tapwater. In de zomer kan het systeem ook andersom werken, zodat het een verkoelende functie heeft.

Aangezien een luchtwarmtepomp werkt op stroom, wordt er vaak een combinatie aangebracht met zonnepanelen. Op die manier gaat uw woning richting energie neutraal, helemaal wanneer u inductie kookt.

Vaatstra voorziet u graag in advies en informatie over deze energie besparende maatregelen. Onze specialisten op gebied van duurzame energie staan voor u klaar om een advies en offerte op maat te maken.

Contact

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een bij u thuis, of bent u er na dit verhaal nog niet helemaal uit wat voor voordelen een luchtwarmtepomp u nu precies kan opleveren? Neem dan alstublieft contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u om een antwoord te krijgen op al uw vragen. U kunt ons bereiken via ons contactformulier, maar u kunt ons natuurlijk ook altijd even bellen, namelijk op het volgende nummer: 050 3012832.

Meer weten? Vraag een offerte aan