Als zoon Tjeert (1934) het bedrijf in 1968 overneemt, komen de eerste monteurs in dienst. Zijn zoon Ebel jr. (1959) heeft al als jongetje belangstelling voor het bedrijf. Op vrije woensdagmiddagen gaat hij met vader Tjeert mee naar het werk. En als hij in de eerste klas van de LTS zit, mag hij de monteur wel eens helpen. Zestien jaar oud, het LTS-diploma op zak, gaat hij echt bij zijn vader aan het werk.

Ebel jr, vooruitstrevend en voortvarend

In 1996 wordt Ebel jr. eigenaar en directeur. Hij gaat voortvarend te werk. Als Vaatstra Installatietechniek in 2005 het 75-jarig jubileum viert, is het bedrijf enorm gegroeid:

  • 42 personeelsleden, 25 bedrijfswagens;
  • het werkgebied is uitgebreid tot de drie noordelijke provincies, en soms verder.
  • naast installatietechniek, nu ook klimaattechniek, dakbedekking en rioolservice.

Meer en ook grotere opdrachtgevers, en ook grotere opdrachten. Het bedrijf mag dan groeien in omvang, het karakter van het familiebedrijf verandert niet. “Iedere klant is voor mij gelijk, of hij nu iets kleins komt kopen, of een grote opdracht geeft”, zei Ebel in het jubileummagazine van 2005.

Ebel was vanaf het begin betrokken bij alle onderdelen van het bedrijf. Dat was nodig om verder te komen, maar hij zag het ook als een hobby. Zijn werk was zijn passie en hij haalde er veel energie uit. Ebel was Vaatstra en Vaatstra was Ebel.

In 2009 overleed Ebel plotseling.

Vierde generatie

Toen Ebel jr. overleed, besloot zijn vrouw Saskia, op dat moment fulltime werkzaam binnen het bedrijf, het familiebedrijf voort te zetten. Op dat moment kwam ook de vierde generatie, Tjeert Vaatstra jr., in vaste dienst.

Op de toekomst voorbereid

Na meer dan 11 jaar in de bedrijfsloods in Zuidwolde, was Vaatstra uit zijn jasje gegroeid. In 2007 verhuist het bedrijf naar Bedum. Op het nieuwe industrieterrein daar wordt een prachtig nieuwbouwpand neergezet.
Op een bedrijfsterrein van 3500 m² staat een nu bedrijfsgebouw van 1500 m² met daarin
onder meer een showroom (450 m²) en een InstalCenter waar ook particulieren terecht kunnen voor professionele installatiematerialen.

Vaatstra heeft nu 45 medewerkers en er rijden 35 bedrijfsauto’s rond. De nieuwe locatie biedt voldoende mogelijkheden tot uitbreiding. Zo zijn we voorbereid op een toekomst waarin we niet alleen in Bedum, maar in heel Groningen een begrip zijn.