Airco kopen in Groningen

Airconditioning bij Vaatstra Installatiebedrijf

Met een airco is de temperatuur in huis altijd aangenaam. In de zomer koelt de airco en in de winter gebruik je deze als bijverwarming. Voor een airco kopen in Groningen ben je bij Installatietechniek Vaatstra aan het juiste adres!

Inhoudsopgave

De airco specialist in Groningen

De zomers in Groningen worden steeds warmer. Geen wonder dat je dan op zoek gaat naar een airconditioner. Doordat er in de stad Groningen weinig wind langs de huizen blaast en de daken vaak plat zijn, kan de temperatuur snel oplopen.

We plaatsen graag een airco in jouw woning, kantoorpand of winkel. In een koele woning is het een stuk prettiger wonen. En in een koel kantoor werk je een stuk prettiger. Dit begrijpen we als geen ander!

Airco installatie Groningen

Onze installateurs geven graag een goed advies over het koelen en verwarmen van jouw woning, kantoor- of winkelpand. Er zijn veel verschillende soorten airconditioners op de markt, zoals de single split airco, multi split airco en VRV-systeem. Welke het beste past bij jouw situatie bespreek je met onze experts. Het hangt namelijk af van de hoeveelheid ruimtes die je wilt koelen: een enkele kamer, de hele woning of een aantal ruimtes.

Creëer een heerlijk werkklimaat

Zoals eerder vermeld kan het in een stad als Groningen snel warm worden. Dat geldt zeker voor kantoorpanden met grote ramen. Door de grote ramen neemt de temperatuur snel toe. Een prettig werkklimaat is geen overbodige luxe, aangezien het een enorme invloed heeft op de productiviteit. Niet alleen een airconditioner draagt bij aan een prettig werkklimaat, maar denk ook aan de verwarming en ventilatie.

Een airco kopen in Groningen

Wil je een airco kopen, maar vind je het lastig om de beste keuze voor je situatie te maken?  Let dan in ieder geval op de volgende vier punten: het koelvermogen, de energieklasse van de airco, het geluidsniveau en de aanvullende functies. 

Het koelvermogen van een airco zegt iets over de grootte van de ruimte die de airco kan koelen. Per kubieke meter heeft een gemiddelde airco tussen de 30 en 40 watt aan vermogen nodig. De energieklasse geeft aan hoeveel stroom het apparaat gebruikt. Hiervoor geldt: hoe lager de energieklasse, des te hoger het verbruik is. Ben je van plan om een grote ruimte te koelen? Dan is het aan te raden om voor een unit met een hoog energielabel te kiezen. Daarnaast brengt een dergelijk apparaat een zeker geluidsniveau met zich mee. Onze experts adviseren je graag over de beste keuze voor jouw situatie.

Airco onderhoud in Groningen

De filters, spoelen en lamellen van een airco hebben onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de unit de hele levensduur efficiënt werkt. Als je dit onderhoud niet of incorrect uitvoert, nemen de prestaties van de airco aanzienlijk af en neemt het energieverbruik toe. Het is daarom erg belangrijk om regelmatig onderhoud te (laten) plegen aan jouw airconditioner. Ook voor onderhoud en reparatie van jouw koelsysteem staat Vaatstra klaar!

Airconditioner filters

Een van de belangrijkste onderhoudstaken die de efficiëntie van een airconditioner beïnvloeden, is het vervangen of reinigen van de filters. Als een vervuild filter de luchtstroom t belemmert, nemen de prestaties van de unit aanzienlijk af. Het vervangen van een vuil of verstopt filter kan het energieverbruik van de airco met 5 tot 10% verlagen.