Airco laten installeren in huis

Met een airco is de temperatuur in huis altijd aangenaam! In de zomer koelt de airconditioning. In de winter kan het airco-systeem je woning verwarmen.

Een airco is perfect als bijverwarming. Tegelijkertijd kan een airconditioner de luchtkwaliteit in de ruimte verbeteren. Zo worden stof, rook, schimmels en bacteriën uit de lucht gehaald.  

Air conditioner hanging on the wall, close up

Single Split Airco

Single Split Airco is een systeem met één binnen- en buitenunit. Met dit systeem kan één ruimte gekoeld en/of verwarmd worden.
Airconditioning installatiebedrijf

Multi Split Airco

Multi Split Airco is een systeem met meerdere binnenunits (2-5) en één buitenunit. Met dit systeem kunnen meerdere ruimtes gekoeld en/of verwarmd worden.
Airconditioning bij Vaatstra Installatiebedrijf

VRV-systeem

Het VRV-systeem is een airconditioningsysteem dat grote gebouwen kan koelen en/of verwarmen. VRV staat voor Variable Refrigerant Flow, wat inhoudt dat de hoeveelheid koelmiddel, en daardoor de capaciteit van het systeem, kan variëren. Een VRV-installatie bestaat uit meerdere binnen- en buitenunits. 

Daikin airco laten installeren

Wij werken met de airconditioning van Daikin. De aircosystemen van Daikin zijn van hoogwaardige kwaliteit. De airco’s zijn energiezuinig en hebben een hoog energielabel. Het assortiment bestaat uit airconditioning voor alle omgevingen. Zo zijn de airco’s niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor zakelijke toepassingen als kantoor- en winkelpanden.

Airco installateur Groningen

Onze airco installateurs zijn specialist op het gebied van klimaattechniek. Bij de installatie van het airco-systeem wordt de altijd geplaatst op de meeste geschikte plek en wordt er rekening gehouden met de esthetiek. We zorgen ervoor dat de afvoer en bekabeling netjes worden weggewerkt. Wij werken altijd volgens de F-gassen richtlijnen omdat we werken met koudemiddelen. Wanneer het airco-systeem is aangelegd en afgemonteerd, regelen we het systeem in en leggen we je uit hoe je optimaal gebruikmaakt van jouw nieuwe airconditioning.

Anders dan je misschien verwacht, produceert een airco geen koude lucht, maar koelt de lucht door de warmte eraan te onttrekken.
Deze warme lucht wordt opgevangen in de buitenunit met koelmiddelen. Dit koelmiddel verandert in gas waarin de warmte van de lucht wordt opgevangen. Deze overtollige warmte wordt afgevoerd naar buiten.


Een airco-systeem bestaat altijd uit een buitenunit en minstens één binnenunit. De buitenunit is verantwoordelijk voor het aanmaken van de gekoelde lucht. De binnenunit zuigt de warme lucht aan en stuwt de koele lucht in de ruimte.

 

Er zijn verschillende airco-systemen. Welk airco-systeem je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van het aantal ruimtes waar airco gewenst is, de grootte van de ruimtes en de isolatiewaarde van de woning of het pand.
Niet alleen zijn er verschillende airco-systemen (Single Split, Multi Split, VRV), maar hebben airco’s ook verschillende vermogens.
We komen graag bij je langs om te bepalen welke airco jij nodig hebt!

 

Hoeveel stroom een airco verbruikt is afhankelijk van het vermogen van de airco en het energielabel. Airconditioners met het A++ energielabel zijn het meest efficiënt en hebben het laagste energieverbruik.

 

In het grootste deel van het stookseizoen is een airco als verwarming een stuk goedkopen dan de traditionele gasgestookte HR cv-ketel. Het rendement van een airconditioning unit boven de 400% stijgt, terwijl een cv-ketel niet verder kan komen dan 96% (van het werkelijk maximaal rendement). Het is aan te raden om voor een airco te gaan met een relatief hoge COP-waarde (Coëfficiënt Of Performance waarde).

Hoe hoger de COP-waarde des te efficiënter de unit zal werken, waardoor er minder energie wordt gebruikt. Alleen wanneer de temperatuur onder de -15⁰C zakt is een cv-ketel zuiniger dan een airconditioner. Anders buitenom ben je voordeliger uit bij het gebruiken van een airconditioning unit.