Airco laten installeren in huis

Met een airco is de temperatuur in huis altijd aangenaam! In de zomer koelt de airco, zodat het nooit te warm wordt in huis en lekker snel afkoelt. Maar een airco kan niet alleen zorgen voor een koele woning, ook kan een airco verwarmen. Airco is perfect als bijverwarming. Tegelijkertijd kan een airco ook de luchtkwaliteit in de ruimte verbeteren. Stof, rook, schimmels en bacteriën worden uit de lucht gehaald.
Air conditioner hanging on the wall, close up

Single Split Airco

Single Split Airco is een systeem met één binnen- en buitenunit. Met dit systeem kan één ruimte gekoeld en/of verwarmd worden.
Airconditioning installatiebedrijf

Multi Split Airco

Multi Split Airco is een systeem met meerdere binnenunits (2-5) en één buitenunit. Met dit systeem kunnen meerdere ruimtes gekoeld en/of verwarmd worden.
Airconditioning bij Vaatstra Installatiebedrijf

VRV-systeem

VRV-airco is een systeem met meerdere binnenunits en één buitenunit. Het systeem maakt gebruik van een variabele koudemiddel hoeveelheid waardoor iedere binnenunit de capaciteit zelf bepaald op basis van de huidige en vereiste binnentemperatuur.

Daikin airco laten installeren

Wij werken met de airconditioning van Daikin. De aircosystemen van Daikin zijn van hoogwaardige kwaliteit. De airco’s zijn energiezuinig en hebben een hoog energielabel. Het assortiment bestaat uit airconditioning voor alle omgevingen. Zo zijn de airco’s niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor zakelijke toepassingen als kantoor- en winkelpanden.

Airco installateur Groningen

Onze airco installateurs zijn specialist op het gebied van klimaattechniek. Bij de installatie van het airco-systeem wordt de altijd geplaatst op de meeste geschikte plek en wordt er rekening gehouden met de esthetiek. We zorgen ervoor dat de afvoer en bekabeling netjes worden weggewerkt. Wij werken altijd volgens de F-gassen richtlijnen omdat we werken met koudemiddelen. Wanneer het airco-systeem is aangelegd en afgemonteerd, regelen we het systeem in en leggen we je uit hoe je optimaal gebruikmaakt van jouw nieuwe airconditioning.

Anders dan je misschien verwacht, produceert een airco geen koude lucht, maar koelt de lucht door de warmte eraan te onttrekken.
Deze warme lucht wordt opgevangen in de buitenunit met koelmiddelen. Dit koelmiddel verandert in gas waarin de warmte van de lucht wordt opgevangen. Deze overtollige warmte wordt afgevoerd naar buiten.


Een airco-systeem bestaat altijd uit een buitenunit en minstens één binnenunit. De buitenunit is verantwoordelijk voor het aanmaken van de gekoelde lucht. De binnenunit zuigt de warme lucht aan en stuwt de koele lucht in de ruimte.

 

Er zijn verschillende airco-systemen. Welk airco-systeem je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van het aantal ruimtes waar airco gewenst is, de grootte van de ruimtes en de isolatiewaarde van de woning of het pand.
Niet alleen zijn er verschillende airco-systemen (Single Split, Multi Split, VRV), maar hebben airco’s ook verschillende vermogens.
We komen graag bij je langs om te bepalen welke airco jij nodig hebt!

 

Hoeveel stroom een airco verbruikt is afhankelijk van het vermogen van de airco en het energielabel. Airconditioners met het A++ energielabel zijn het meest efficiënt en hebben het laagste energieverbruik.

 

Beste klant,

“Vanwege de vakantie zijn wij momenteel alleen voor storingen bereikbaar. Vanaf 22 augustus bent u weer van harte welkom.”