Timmerwerkzaamheden dakbedekking

Voor alle timmerwerkzaamheden rond en op het dak zijn wij jouw dakdekker!

Boeidelen dak

Boeidelen, ook wel dakrandpanelen genoemd, beschermen je huis tegen de invloeden van wind en water. De boeidelen zijn alle zichtbare en afgewerkte delen langs de dakrand. Meestal worden de boeidelen vervangen als de kozijnen ook vervangen worden, maar dit is niet noodzakelijk. Boeidelen zijn er in verschillende materialen zoals kunststof en hout.
Timmerwerkzaamheden Boeidelen

Kunststof boeidelen

Boeidelen van kunststof zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor wit of crème, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. De gevel- en dakrandbekleding van Keralit is onderhoudsarm, duurzaam, weerbestendig en beschikbaar in meer dan 30 kleuren. Het grote voordeel van kunststof boeidelen is dat ze minder onderhoud nodig hebben dan houten boeidelen. Houten boeidelen moeten eens in de zoveel tijd opnieuw geverfd worden.

Houten boeidelen

Boeidelen van hout zijn verkrijgbaar in alle kleuren, omdat je deze zelf kunt schilderen. Bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de kozijnen waardoor het een mooi geheel vormt. Houten boeidelen stralen sfeer uit en geven je woning een luxe uitstraling. Houten boeidelen moeten eens in de zoveel tijd worden geschilderd. De interval is afhankelijk van de weersomstandigheden waarmee de boeidelen te maken hebben en de verf waarmee de houten boeidelen behandeld zijn.

Dakbeschot

Het dakbeschot is de bovenste laag van de dakconstructie. Het dakbeschot zorgt ervoor dat de dakbedekking goed op zijn plaats blijft liggen. Treden er lekkages op of is het dakbeschot gaan rotten? Dan is het van groot belang dat het dakbeschot, deels of volledig, wordt vervangen. Wij kunnen zorgen voor het vervangen en/of repareren van het dakbeschot. Daarnaast kunnen we ook de dakbedekking regelen en zorgen we voor dakisolatie.

Balklagen

Een balklaag is een rij horizontale houden balken ter ondersteuning van een vloer. De balklaag zorgt ervoor dat de belasting van het bouwwerk op een goede manier wordt verdeeld over de constructie van het bouwwerk. Houten balklagen kunnen gaan rotten. Om de constructie stevig te houden, moeten de balklagen worden vervangen. Ook bij het isoleren van de woning of voor het aanbrengen van vloerverwarming, is het belangrijk dat dat de balklagen in orde zijn. Wij controleren de balklagen en kunnen deze indien nodig vervangen.

Lichtkoepels en dakluiken

Wil je extra lichtinval in de woning onder een plat dak? Dan kan een lichtkoepel zorgen voor die extra verlichting. Heb je een dakluik nodig om toegang te krijgen tot het dakterras? Lichtkoepels en dakluiken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er enkelwandige, dubbelwandige, driewandige en zelfs vierwandige lichtkoepels. Hoe meer wanden, hoe beter de isolatiewaarde. Ook zijn er elektrische bestuurbare lichtkoepels, bijvoorbeeld van Velux. Wij zorgen voor de aanleg van lichtkoepels en dakluiken op platte en licht hellende daken.
Groendak 3

Voor timmerwerkzaamheden op, rond en onder het dak schakel je Vaatstra in!

Neem direct contact op voor het maken van een afspraak.

Een boeideel is een afwerking van de dakrand. Het beschermt je woning tegen verschillende weersinvloeden, zoals de gevolgen van regen en wind. Het is de zichtbare afwerking. Dit kan de afwerking van een dakgoot zijn, maar ook de onderzijde van een plat dak of bijvoorbeeld de rand rondom het dak van een dakkapel.

 

Dakbeschot is de bovenste laag van de dakconstructie. Hier bovenop licht de dakbedekking. Het dakbeschot zorgt ervoor dat de dakbedekking goed blijft liggen.

 

Er zijn verschillende soorten lichtkoepels. Welke je moet kiezen, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het bijvoorbeeld bepalend in welke ruimte de lichtkoepel wordt geplaatst. In een ruimte die in de winter verwarmd wordt, zoals de woonkamer en keuken, is het goed om te zorgen voor voldoende isolatie. Dan is een driewandige lichtkoepel minimaal.
Naast de isolatiewaarde van de lichtkoepel, is er ook nog verschil in materialen en zijn er lichtkoepels met ventilatie.