Over ons installatiebedrijf in Groningen

Wat in 1935 begon met een kleine werkplaats in Zuidwolde, is onderhand uitgegroeid tot een groot eigentijds installatiebedrijf in Groningen met een ruim bedrijfspand in Bedum. Wat in al die jaren niet is veranderd? Vaatstra Installatietechniek is en blijft een familiebedrijf.

De historie van ons installatiebedrijf in Groningen

Ebel Vaatstra

1930

Vaatstra Installatietechniek gaat terug naar 1930 toen Ebel Vaatstra begon als fietsenmaker. Toentertijd deed Ebel wat installatieklussen naast het werk als fietsenmaker.

Zoon Tjeert

1968

Als zoon Tjeert het bedrijf in 1968 overneemt, komen de eerste medewerkers in dienst en wordt installatietechniek de focus van het bedrijf. Tjeerts’ zoon Ebel jr. heeft als jongetje al belangstelling voor het bedrijf. Als hij vrij is gaat hij met zijn vader mee naar het werk en als hij in de eerste klas van de LTS zit, mag hij de monteur weleens helpen. 16 jaar oud, LTS-diploma op zak, gaat hij bij zijn vader aan het werk.

Ebel jr.

1996

In 1996 wordt Ebel jr. eigenaar en directeur van Vaatstra. Hij gaat voortvarend te werk. Als Vaatstra Installatietechniek in 2005 het 75-jarig jubileum viert, is het bedrijf al enorm gegroeid: 40 personeelsleden en 25 bedrijfswagens Het werkgebied is uitgebreid tot drie noordelijke provincies Naast installatietechniek nu ook klimaattechniek, dakbedekking en rioolservice Het bedrijf mag dan wel groeien in omvang, het karakter van het familiebedrijf verandert niet. ‘Iedere klant is voor mij gelijk, of hij nu iets kleins komt kopen of een grote opdracht heeft’, zegt Ebel in het jubileummagazine van 2005.

Bedum

2007

Na meer dan 11 jaar in een bedrijfsloods in Zuidwolde, is Vaatstra uit zijn jasje gegroeid. In 2007 verhuist het bedrijf naar een nieuw pand in Bedum. Op het nieuwe industrieterrein wordt een prachtig nieuwbouwpand neergezet.

Saskia

2009

In 2009 overlijdt Ebel jr. plotseling. Na een lastige periode, besluit zijn vrouw Saskia, die tot dan fulltime werkt binnen het bedrijf, om het familiebedrijf voort te zetten en kiest ervoor om het bedrijf over te nemen. Op dat moment komt ook de vierde generatie in vaste dienst, Tjeert Vaatstra.

Vierde generatie

2020

In 2020 treed de vierde generatie Tjeert Vaatstra definitief toe tot het familiebedrijf. Na vanaf 2009 in vaste dienst te zijn geweest, neemt Tjeert in 2020 50% van de aandelen over van Saskia.

Installatietechniek Vaatstra B.V.

Nu

Op een bedrijfsterrein van 3500m2 staat nu een bedrijfsgebouw van 1500m2 met daarin onder meer een showroom en een InstalCenter winkel waar ook particulieren terecht kunnen voor professionele installatiematerialen. Vaatstra heeft nu zo’n 55 medewerkers en 35 bedrijfwagens.