In 1930 begon Ebel Vaatstra sr., grondlegger van ons bedrijf, met een kleine werkplaats aan de Oosterseweg in Zuidwolde. Er is sindsdien heel wat veranderd. De bedrijfsvoering, die door optimaal gebruik van moderne software én dankzij ervaren personeel niets aan het toeval overlaat. De huisvesting, van de kleine werkplaats via een grotere bedrijfsloods in Zuidwolde naar een nieuw, eigentijds bedrijfspand in Bedum.

Familiebedrijf

Wat in al die jaren niet is veranderd: Vaatstra Installatietechniek is en blijft een familiebedrijf. Tot ons verdriet overleed in 2009 eigenaar en directeur Ebel Vaatstra jr. op 49-jarige leeftijd. Wij, zijn vrouw Saskia Vaatstra-Holtman en zoon Tjeert Vaatstra.

Wij laten ons niet meeslepen door de hectiek in de bouw van dit moment, maar blijven onze eigen koers varen. Wij gaan uit van onze eigen kracht, en met vertrouwen in de toekomst koersen wij af op ons honderdjarig bestaan.

Integraal ondernemen

De markt waarin wij actief zijn is een traditionele markt. Maar wij kiezen voor een nieuwe aanpak: integraal ondernemen. Dat betekent dat bij een bouwproject alle partijen al in het eerste begin van de bouw met elkaar om tafel gaan.

Werden vroegen installaties in gebouwen aangelegd, tegenwoordig worden gebouwen vaak om installaties heen gebouwd. Wij sluiten aan bij deze nieuwe ontwikkelingen: we overleggen uitvoerig met de opdrachtgever en betrokken partijen en stellen daarbij het belang van de klant centraal.
Exploitatiekosten bestaan voor een groot deel uit energiekosten. Met onze kennis en ervaring op het gebied van installatietechniek zoeken we al in de ontwerpfase naar de beste oplossing voor de klant.

Bedrijfspand Vaatstra Bedum

DSC_4251

SASKIA VAATSRA

Directeur

Ik ben de directeur van dit bedrijf. Dit zorgt er voor dat ik niet alleen maar op kantoor aan het werk ben maar ook daarbuiten. Tijdens onze wekelijkse bijeenkomst vind ik het erg fijn om van iedereen te horen wat er speelt en of er nog bijzonderheden zijn. Het samen nadenken over mogelijke oplossingen of verbeterpunten zorgt er voor dat we als een echt team bezig zijn. Dit samen met het dynamische en het vernieuwende bezig zijn maakt mijn werk zo speciaal.

DSC_4192

TJEERT VAATSTRA

Bedrijfsleider

Ik ben mede verantwoordelijk voor het commerciële gedeelte. Hierdoor heb ik contact met verschillende mensen. Voornamelijk het contact met klanten vind ik erg leuk en belangrijk. Het mooie van mijn rol binnen het bedrijf, vind ik het bepalen van doelstelling en vervolgens het resultaat te mogen aanschouwen.

DSC_4234

MARK KREGEL

Monteur CV

Het is leuk om mensen te kunnen helpen met hun CV Ketel als er een storing is of als hun CV Ketel onderhoud nodig heeft.
Ik kan ook zeker mensen aanraden om een onderhoudscontract te nemen. Hierdoor weet je zeker dat je CV Ketel op tijd een onderhoudsbeurt krijgt. Dit is namelijk heel belangrijk: je voorkomt storingen, je zorgt voor een veilige werking en je bespaart energie!

DSC_4262

JAAP GUIKEMA

E-monteur

Elke dag is weer anders. Zo heb ik laatst gewerkt met een Knx systeem. Dit systeem waakt ’s nachts en wanneer u onderweg bent op uw woning. Het intelligente netwerk voor de volledige huistechniek verbindt de bewegingsmelders, glasbreuksensoren en rolluiksturing met het alarmsysteem, noodschakelfuncties of met uw smartphone.Dit geeft de bewoner een veilig gevoel. Knx geeft verder veel comfort en is ook energiebesparend.

DSC_4256

GERT VAN ZANTEN

Dakdekker

Hierdoor ben ik lekker in de buitenlucht bezig. Ik ben verantwoordelijk voor het aanleggen van diverse soorten dakbedekking, goten en hemelwaterafvoeren. We hebben laatst bij een project een white reflection dakbedekking bij een klant aangebracht. Dit zorgt er voor dat er bij koud en warm weer de temperatuur binnen aangenaam blijft en het verminderd de stookkosten aanzienlijk.

DSC_4240

KOR VAN ZANTEN

Magazijnbeheerder

Doordat ik vele mensen help in onze winkel geeft het mij het gevoel dat ik een eigen winkel run. Ik vind het erg leuk om mensen te helpen , te adviseren en er voor te zorgen dat ze met een goed gevoel onze zaak weer verlaten. Ook verricht ik de bestellingen van mijn collega’s zodat onze monteurs met de juiste spullen weer op pad kunnen.

DSC_4225

Renée Smit

VGM coördinator / preventiemedewerker

Bij mijn functie horen drie wettelijke taken namelijk het opstellen en uitvoeren van de risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) binnen het bedrijf, het samenwerken met de directie (MT) over de te nemen maatregelen voor een goed arbeidsomstandighedenbeleid (veilig werken)en deze maatregelen (mede)uitvoeren. Daarnaast vind ik het fijn om mijn collega’s te adviseren over veiligheid en aan te geven hoe het nog beter kan. Een veilige werkomgeving is namelijk erg belangrijk.