Loodgieterswerk Groningen

Ben je op zoek naar iemand die een water- of gasleiding kan aanleggen? Dan heb je een loodgieter nodig! Je kunt bij ons terecht voor alle loodgieterswerkzaamheden aan werktuigbouwkundige installaties.

Waterleiding aanleggen

Een waterleiding is er om water te transporteren. In de meeste gevallen gaat het om drinkwater. Het aanleggen, vervangen en wegwerken van de waterleiding is een typische loodgietersklus. Om de kans op lekkage te voorkomen, is het aan te raden om dit door een vakman te laten uitvoeren. Wat de reden voor het aanleggen of verleggen van de waterleiding ook is, wij staan voor je klaar!

Ben je bezig met het bouwen van een nieuwbouwhuis? Of ga je jouw huidige woning verbouwen? Krijg je een koelkast met een ijsblokjesmachine? Of is de loden waterleiding aan vervanging toe? De loodgieters van Vaatstra kunnen het allemaal!

Lekkages verhelpen

Lekkages in een waterleiding zijn niet altijd makkelijk te detecteren. Doordat waterleidingen vaak in de muur zitten, duurt het een tijd voordat je de lekkage ontdekt. Zonder dat je he doorhebt, lekt er geleidelijk water uit de leiding. Pas als schimmel en vochtplekken zichtbaar worden, komt de lekkage aan het licht. Hierdoor moet je direct actie ondernemen. Schimmels kunnen namelijk onherstelbare schade veroorzaken. Als je een loodgieter inschakelt, kan deze met een lekdetectie het lek opsporen.

Een leiding ontstoppen

Er is bijna niets zo vervelend als een verstopte afvoerleiding. Water blijft in de douche, het toilet en de gootsteen staan. Dit maakt het dagelijkse leven enorm ingewikkeld, doordat normaal gebruik van het sanitair niet meer mogelijk is. Bij een beginnende verstopping kan je nog proberen om het zelf op te lossen. Maar bij een hardnekkige verstopping is is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Bij een hardnekkige verstopping kan er namelijk ook schade aan het riool zijn ontstaan, wat altijd lastig te traceren is. In de meeste gevallen lost een loodgieter het snel en vakkundig op, zodat je weer volop gebruik kan maken van het sanitair.

Gasleiding aanleggen

Het aan- en verleggen van een gasleiding is een klus die je secuur moet uitvoeren. Je mag bij het aanleggen van de gasleiding namelijk geen fouten maken. Daarom is het belangrijk om deze klus te laten uitvoeren door een specialistische loodgieter. Wil je een nieuw fornuis plaatsen? Krijg je een gaskachel? Of is er een andere reden voor het aan- of verleggen van de gasleiding? Wij staan voor je klaar! De loodgieters van Vaatstra weten precies wat ze moeten doen en zorgen voor een snelle en precieze afhandeling!

De loodgieter in Groningen

Op zoek naar een loodgieter in Groningen? De loodgieters van Vaatstra staan iedere dag weer klaar voor jouw werktuigbouwkundige installaties, zoals de waterleidingen, gasleidingen en het riool. We kunnen ondersteunen bij nieuw- en verbouwprojecten, (bedrijfs)panden en losse loodgietersklussen.
Loodgieterswerk in Groningen 2

Een loodgieter is een gespecialiseerde vakman. Een loodgieter richt zich op het onderhoud, de aanleg en reparaties van water- en gasleidingen, riolering, sanitaire voorzieningen en verwarmingsinstallaties. Vaak wordt de loodgieter ingezet bij lekkages en verstoppingen. Maar deze vakman wordt ook ingezet bij de installatie van cv-ketels, de montage van sanitaire voorzieningen, het aanleggen van gas- en waterleidingen. Kortom, een brede functie.

 

Heb jij een buitenkraan? Vergeet dan niet om deze in de winterperiode dicht te draaien! Anders kan de waterleiding springen. Het water in kranen in de muur hebben een grote kans om te bevriezen. Bevroren water zet uit waardoor de buitenkraan kapot kan gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een vorstvrije buitenkraan aan te schaffen. Deze kan ook in de winter worden gebruikt.