Zonneboilers

Wil je besparen op het verwarmen van tapwater? Dat kan met een zonneboiler! Bespaar tot wel 50% op de energiekosten.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is niet hetzelfde als zonnepanelen. Zonnepanelen wekken namelijk stroom op voor de elektriciteit in huis terwijl een zonneboiler zorgt voor warm tapwater. Een zonneboiler-systeem bestaat uit drie onderdelen:
O'so Easy met dakmontage

De zonnecollector

De zonnecollector wordt over het algemeen op het dak geplaatst. Het bestaat uit een buizenstelsel onder een glasplaat. In dit buizenstelstel zit collectorvloeistof die opwarmt door de zon. De temperatuur van de vloeistof kan oplopen tot wel 90°.

Het voorraadvat

De opgewarmde collectorvloeistof uit de buizen van de zonnecollector wordt naar het voorraadvat geleid. Hier wordt de warmte aangegeven aan leidingwater. Omdat er niet continu zonlicht is om de vloeistof op te warmen, wordt er ook water in het voorraadvat opgeslagen.

De na-verwarmer (een cv-ketel of warmtepomp)

De na-verwarmer kan het water in het voorraadvat tot de gewenste temperatuur brengen. De na-verwarmer kan je huidige cv-ketel of een nieuwe cv-ketel zijn (de cv-ketel moet dan wel voorzien zijn van een Gaskeur-NZ label).

Waarom een zonneboiler?

Als je fors wilt besparen op de energiekosten, zijn zonnepanelen vaak de beste optie. Maar als je al zonnepanelen hebt of er is niet voldoende ruimte op het dak voor zonnepanelen, is een zonneboiler een goed alternatief voor het verwarmen van tapwater of zelfs voor de centrale verwarming.
Voordelen:
Zonneboiler opgeleverd

Zonneboiler installateur

Overweeg je om een zonneboiler aan te schaffen voor de verwarming van tapwater? Wij denken graag met je mee!

We kunnen zonneboilers plaatsen op zowel platte als schuine daken. De meest gunstige ligging van de zonneboiler is het zuidwesten, zuiden of zuidoosten. Zo komt de zonneboiler zo min mogelijk in de schaduw te liggen en is de opbrengst het hoogst. Daarnaast is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte is bij de cv-ketel. Het voorraadvat wordt altijd bij de cv-ketel geplaatst.

Wij werken met de zonneboilers van Nefit en Reheat.

Wil jij een zonneboiler? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.