Dakdekker Groningen

Op zoek naar een dakdekker in Groningen? Wij zijn er voor vernieuwen, reparatie, renovatie en nieuwbouw.

Dakbedekking

Dakbedekking is een beschermende laag die wordt aangebracht op een plat of schuin dak om het waterdicht en tochtvrij te maken. Er zijn verschillende soorten dakbedekking, waaronder bitumen dakbedekking of bitumineuze dakbedekking, EPDM dakbedekking en kunststof/pvc dakbedekking.
Dakdekker Vaatstra installatiebedrijf

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is een geschikte vorm van dakbedekking voor platte daken. Door de combinatie van een relatief lage aanschafprijs, een lange levensduur en de onderhoudsvriendelijkheid, is bitumen een populaire vorm van dakbedekking.

De voordelen:
  • Goede waterdichtheid
  • Relatief goedkoop
  • Eenvoudig in de reparatie
  • Goed te combineren met dakisolatie
  • Lange levensduur
Witte bitumen dakbedekking
Bitumen is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zwarte bitumen is de meest voorkomende vorm, maar ook bruin of rood is mogelijk. Witte bitumen is tegenwoordig erg populair. Het ziet er mooi uit, maar het reflecteert ook het zonlicht, waardoor het dak en binnenklimaat met wel 3-5 graden kan worden gereduceerd. Witte bitumen verbetert ook de werking van zonnepanelen, omdat deze dan gekoeld worden. Ze hebben dan een hogere opbrengst.

EPDM dakbedekking

EPDM is een veelgebruikte dakbedekking voor platte daken. Het is een synthetisch rubber dat wordt gemaakt van aardolie. Bij het aanleggen van EPDM dakbedekking hoeft niet gebrand te worden. Dit maakt de aanleg van bitumen dakbedekking brandveiliger.

De voordelen:
  • Lange levensduur
  • Ideale ondergrond voor groendaken
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Wordt niet beïnvloed door weersomstandigheden
 

Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking wordt vooral toegepast op platte en licht hellende daken. Er wordt geen brander gebruikt bij het aanbrengen van de kunststof dakbedekking. Deze vorm van dakbedekking is zeer geschikt voor lichte dakconstructies.

Dakdekker in Groningen

Dakisolatie

Warmte stijgt op. Daarom is het belangrijk dat het dak van jouw woning goed is geïsoleerd. Wij doen dat met PIR-isolatie langs de buitenkant van de dakconstructie. Goede isolatie en geen ruimteverlies!
Groendak

Groendaken

Een groendak is een ecologische dakbedekking met planten en grassen. Het zorgt voor goede isolatie, langere levensduur van de dakbedekking en draagt bij aan een beter milieu. Wij leggen extensieve groendaken aan.

Dakgoten

Dakgoten zorgen voor de afvoer van water op het dak. Dakgoten voorkomen dat regenwater direct op de grond valt of dat het tegen de gevel waait. Wij zijn er voor de reparatie en vervanging van (zinken) dakgoten.

Timmerwerkzaam-
heden

Nieuwe boeidelen nodig? Of wil je extra lichtinval door een lichtkoepel? Alle timmerwerkzaamheden op, onder en rondom het dak kunnen wij voor je verzorgen. Van dakluiken tot het dakbeschot.
Elegant roof terrace

Dakterras

Heb je geen tuin of ruimte op het platte dak voor een dakterras? Dan kunnen wij de aanleg of vernieuwing hiervan voor je doen! Voor de mooiste dakterrassen voor zowel particulieren als voor bedrijven.