Dakgoten

Voor het installeren, vervangen en onderhoud aan dakgoten ga je naar de specialist!

Zinken dakgoten

Een dakgoot voorkomt dat regenwater direct van het dak op de grond valt of tegen de gevel waait. Het zorgt voor de afvoer van het water op je dak. Er bestaan verschillende soorten dakgoten, zoals een bakgoot en een mastgoot. Dakgoten worden gemaakt van verschillende materialen zoals een zinken dakgoot.

Zinken dakgoten zijn stevig, hebben een lange levensduur en zijn vochtbestendig. Ook is een zinken dakgoot makkelijk te repareren en heeft het de woning een mooie uitstraling.
Zinkwerk
A metal, black gutter on a roof covered with ceramic tiles. Close up shot.

Dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen hoeft niet eerder dan wanneer er lekkage optreedt en niet meer gerepareerd kan worden. Zinken dakgoten kunnen vaak eenvoudig gerepareerd worden, maar na verloop van tijd is het beter om de dakgoten te vervangen. Door dakgoten te laten vervangen door een dakdekker, ben je ervan verzekerd dat het aanleggen van de nieuwe dakgoten op de juiste manier gebeurt.

Dakgoten onderhouden

Om zo lang mogelijk gebruik te maken van dakgoten is het belangrijk dat ze goed worden onderhouden. Dit betekent niet alleen dakgoten schoonmaken, zoals het verwijderen van bladeren, maar ook het controleren van de dakgoten op lekkage en beschadigingen. Als er veel begroeiing in de buurt van de dakgoten is, zoals bomen, is het raadzaam om de onderhoudsbeurten 2 tot 3 keer peer jaar uit te voeren.
Roof and Gutters Cleaning

Onderhoud en dakgoot vervangen door Vaatstra

Het repareren en vervangen van dakgoten zijn klussen die je zelf uit kunt voeren, maar raadzaam is het niet. Omdat onze dakdekkers veel ervaring hebben in het plaatsen en repareren van dakgoten, weten ze precies wat ze doen en wordt de kans op fouten geminimaliseerd. Daarnaast kunnen wij ook eventuele andere lekkages in het dak signaleren en oplossen. Voor het repareren en vervangen van de dakgoten maken wij in sommige gevallen gebruik van een hoogwerker.

RESITRIX® dakbedekking

RESITRIX® is een EPDM-dakafdichting. Dit materiaal kan gebruikt worden bij het vervangen van de dakgoot en maakt het mogelijk om de zinken dakgoot te laten zitten en alleen opnieuw te bekleden. RESITRIX dakafdichting wordt verlijmd in de zinken dakgoot en beweegt mee met de dakgoot door de elastische werking. RESITRIX gaat tot wel 30 jaar mee.
Resitrix dakbedekking

Dakgoten laten schoonmaken of vervangen?

Wij zijn de aangewezen partner! Ook voor andere dakbedekking kun je ons inschakelen.

Dakbedekking

Nieuwe dakbedekking nodig voor een plat of schuin dak? Wij regelen het voor je!

Dakisolatie

Wil jij je woning verduurzamen? Met PIR-dakisolatie houd je de warmte binnen!

Dakterras

Dakterras laten aanleggen of vernieuwen? Wij weten precies wat we doen!

Groendaken

Wil jij een milieuvriendelijk en uniek dak? Kies dan voor een extensief groendak!

Timmerwerkzaamheden

Nieuwe boeidelen? Lichtkoepels plaatsen? Wij regelen de timmerwerkzaamheden!