Dakisolatie

Warme lucht gaat naar boven, de meeste warmte gaat dan ook verloren via het dak. Een goede dakisolatie kan je daarom energiekosten besparen.

PIR dakisolatie

Wij isoleren daken met PIR. PIR-isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde en zijn daarom perfect voor dakisolatie. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de besparing op energiekosten. PIR-dakisolatie heeft als groot voordeel dat het nauwelijks warmte doorgeeft. Het doet precies wat ervan verwacht wordt! Ook is PIR-dakisolatie waterafstotend en zeer stevig.
Dakisolatie Kingspan

De voordelen van dakisolatie

Kosten besparen

Kosten besparen wordt gezien als een van de grootste voordelen om te investeren in dakisolatie. Het is namelijk zo dat je direct een forse besparing doet in je energiekosten, je bespaart gemiddeld 30% aan energie dat normaliter verloren gaat. Je energierekening zal dan ook met honderden euro’s verlagen.  Door goede dakisolatie draag je ook bij aan een beter milieu. Er gaat minder energie verloren wanneer je huis goed is geïsoleerd.

Wooncomfort

Je wooncomfort wordt verhoogd doordat de warmte in huis beter wordt vastgehouden. In de zomer en winter heb je hier baat bij. In de zomer blijft de warmte beter buiten terwijl de warmte in de winter beter wordt vastgehouden. Ook draagt dakisolatie bij aan vermindering van tocht. Dit merk je vooral op zolder en slaapkamers onder het dak.

Waarde verhoging van je huis

Een energielabel is tegenwoordig verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een woning. Dakisolatie is een belangrijk onderdeel binnen het label. Een betere isolatie levert ook een betere score op.

Dakisolatie voor platte en schuine daken

Of je nu een plat dak of een schuin dak hebt, bij beide is het mogelijk om voor dakisolatie te kiezen. De manier van isoleren is anders. Wij isoleren geen pannendaken, alleen platte en schuine daken met andere soorten dakbedekking.

Plat dak isoleren van de buitenzijde

Bij het isoleren van een plat dak wordt de isolatie langs de buitenkant van de dakconstructie aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de constructiematerialen in de isolatieschil zitten. Daardoor is de dakconstructie minder onderhevig aan temperatuurschommelingen. Door dakisolatie aan de buitenkant aan te brengen fungeert ook de dakconstructie als warmtebuffer. Bij het isoleren van een bestaand plat dak, is het in sommige gevallen nodig om de huidige dakbedekking eerst te verwijderen. Afhankelijk van de dikte van isolatie, moten de dakranden opgehoogd worden.

Schuin dak isoleren van de buitenzijde

Schuine daken isoleren gebeurt door het PIR-isolatiemateriaal op de bestaande dakconstructie te plaatsen. Om het schuine dak vanaf de buitenzijde te isoleren moet de bestaande dakbedekking worden verwijderd. Deze manier van isoleren levert het meeste rendement op omdat koudebruggen worden voorkomen en je niets inlevert aan ruimte aan de binnenkant van het huis. Wij isoleren geen pannendaken, alleen schuine daken met andere soort dakbedekking.

Wil jij je dak laten isoleren?

Onze dakdekkers staan voor je klaar! Neem contact met ons op om vrijblijvend een offerte te ontvangen.