Verwarming

Warm en comfortabel in huis met warmteoplossingen die passen bij jouw situatie!

Cv-installatie

Verwarmen met een cv-ketel is dé traditionele manier van verwarmen. We zien cv-ketels nog vaak terug in de huidige woningbouw en bij bestaande woningen. De cv-ketel verwarmt niet alleen de woning door warm water door de radiatoren te pompen, maar verwarmt ook water voor warm tapwater. In de meeste gevallen werkt de cv-ketel op aardgas.

 

Soorten cv-ketels

Er zijn verschillende soorten cv-ketels waarvan de combiketel de meest voorkomende is. Een combiketel werkt voor zowel warm water als voor de verwarming.

De cv-ketel kan ook gecombineerd worden met een hybride warmtepomp. De cv-ketel werkt dan alleen op koude dagen of als er extra warm water nodig is.

Waterzijdig inregelen

Voelt het in de ene kamer koud terwijl het in de andere kamer erg warm is? Dan kan het zijn dat de cv-installatie niet goed in balans is. Optimale werking van de cv-installatie valt of staat met waterzijdig inregelen. Het voorkomt dat er energie verspild wordt doordat er voldoende water en energie naar iedere ruimte gaat.

Bij waterzijdig inregelen wordt de maximale doorstroomopening ingesteld. Een radiator ver van de cv-ketel moet een grotere opening hebben dan een radiator die dicht bij de cv-ketel hangt.

Wij zorgen voor de waterzijdige inregeling bij het installeren van een nieuwe cv-ketel, maar kunnen dit ook voor bestaande cv-installaties doen.

Waterzijdig inregelen zorgt voor een enorme energiebesparing.

We regelen niet alleen de installatie van de cv-ketel, maar bij ons is het ook mogelijk om de cv-ketel aan te schaffen. Wij werken met de cv-ketels van Nefit, Remeha en Intergas.
Badkamer radiatoren van Verwarming

Radiatoren

Er bestaan tal van verschillende radiatoren in verschillende soorten, maten, kleuren en zelfs met accessoires.

Tegenwoordig zijn radiatoren niet alleen maar functioneel, maar dienen ze zelfs als eyecatcher in de ruimte.

Designradiatoren

Designradiatoren werken precies zoals de traditionele radiatoren, maar zijn ontworpen als blikvanger in de ruimte of juist om weg te vallen.

Designradiatoren bestaan verticaal en horizontaal. Verticale designradiatoren zijn perfect om te plaatsen naast een pui of raampartij dat tot de grond rijkt, terwijl de horizontale designradiatoren onder het raam geplaatst kunnen worden.

Designradiatoren kunnen in iedere ruimte worden geplaatst.

Badkamerradiatoren

Veel designradiatoren hebben een handdoekrek wat ze perfect maakt voor gebruik in de badkamer. Uiteraard is een badkamerradiator met handdoekrek niet de enige optie. Het verschil tussen een badkamerradiator en een ‘gewone’ radiator is dat ze zijn afgewerkt met een speciale coating die ze tegen vocht beschermt.

Lage temperatuurradiatoren
(LT-radiatoren)

Door je woning te verwarmen met lage temperatuurradiatoren, kun je besparen op de stookkosten. Bij LT-verwarming, wordt de aanvoer- en retourtemperatuur van het cv-water lager ingesteld. Als je woning goed geïsoleerd is, is dit voldoende om het warm te houden in huis.

Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten en kleuren.

Elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren zijn een ideale oplossing als je geen gebruik wilt maken van verwarming met gas of als bijverwarming in ruimtes war je vaak maar kort bent, zoals de badkamer.

Elektrische verwarming is eenvoudig te regelen, omdat er niet meer nodig is dan een stopcontact om de elektrische radiator op aan te sluiten.

Zijn jouw radiatoren toe aan vervangen, ben je een huis aan het (ver)bouwen of wil je extra radiatoren? Wij zijn er voor de aanschaf, installatie en montage van alle radiatoren.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een vorm van lage temperatuurverwarming (LT-verwarming). Het is een manier van verwarmen die steeds vaker wordt toegepast, voornamelijk bij nieuwbouw. Vloerverwarming kan dienen als hoofdverwarming en bijverwarming, tegenwoordig dient het steeds vaker als hoofdverwarming. Vloerverwarming is extra energiezuinig als het wordt gecombineerd met een warmtepomp.Vloerverwarming kan niet alleen verwarmen, maar ook koelen. Het is niet te vergelijken met de werking en het effect van een airco, maar kan wel zorgen voor verkoeling zodat de temperatuur in huis aangenamer is.
Hoewel vloerverwarming veel wordt toegepast bij nieuwbouw, kan het ook worden toegepast bij bestaande woningen. De verwarmingsbuizen worden ingefreesd in de dekvloer. Daarna wordt de vloer opnieuw afgewerkt.Of de vloerverwarming bij bestaande woningen gebruikt kan worden als hoofdverwarming, is afhankelijk van de isolatiewaarde van de woning.
Wij kunnen de watergedragen vloerverwarming verzorging voor zowel nieuwbouwwoningen als voor bestaande woningen.

Thermostaten

Een goede thermostaat is van groot belang voor een behaaglijke temperatuur in huis. De thermostaat is verantwoordelijk voor het aansturen van de cv-ketel.
Thermostaat

Ruimteregeling

Met een ruimteregeling kun je vanuit één punt de radiatoren in verschillende ruimtes aansturen. Zo kun je eenvoudig regelen in welke ruimte de verwarming wel of niet aan moet staan. Daarmee is het onnodig verbruiken van energie verleden tijd! Wij maken gebruik van de evohome thermostaat van Honywell.
Voor het installeren van thermostaten, bijvoorbeeld met de ruimteregeling, kun je ons inzetten! Onze verwarmingsspecialisten staan voor je klaar.

Ben je een woning aan het (ver)bouwen, is je woning toe aan nieuwe verwarming of wil je extra verwarming toevoegen? Onze verwarmingsspecialisten staan voor je klaar en ondersteunen bij de aanschaf, nemen de installatie uit handen en zorgen dat alles goed ingeregeld wordt!

Neem contact op met ons voor meer informatie, het aanvragen van een offerte of het maken van een afspraak.

Op zoek naar een nieuwe manier van verwarmen? Een warmtepomp is dé duurzame oplossing voor verwarmen en warm tapwater!