Kunststof dakbedekking

De bekendste twee soorten kunststof zijn EPDM en PVC. Kenmerkend voor EPDM-dakbedekking is dat het materiaal ontzettend soepel is. Dakdekkers kunnen het vanwege die soepelheid gebruiken voor allerlei verschillende daken. Omdat het heel erg rekbaar is, wordt EPDM ook gebruikt voor ongelijke daken. Het bijzondere aan EPDM is dat het elastisch blijft, ongeacht hoe warm of koud het wordt of wat voor weersomstandigheden het zijn. Verder vormt uv-straling geen probleem voor EPDM en kunnen zuren, zouten en micro-organismen dit kunststof niet aantasten. Het blijft dus lang goed: u kunt er wel 40 jaar mee vooruit!

PVC is de andere kunststof dakbedekking die nog wel eens gebruikt wordt. U vindt het zowel op platte als op schuine daken en het is net als EPDM erg duurzaam. Met een PVC-dak kunt u minimaal 30 jaar vooruit. Ook is het PVC-materiaal goed bestand tegen uv-straling en andere externe invloeden. Omdat dakdekkers PVC-daken aanleggen zonder brander, leent het materiaal zich uitstekend voor huizen met een rieten kap.

VOORDELEN EN NADELEN VAN KUNSTSTOF DAKBEDEKKING
Kunststof dakbedekking heeft zowel voordelen als nadelen. Welke voordelen en nadelen van toepassing zijn, varieert per huis en per dak. In elk geval kan van kunststof dakbedekking gezegd worden dat het lichter is dan het veelgebruikte bitumen. Ook is het meestal volledig recyclebaar, dus milieuvriendelijk. Bij EPDM heeft u bovendien het voordeel dat de dakbanen in één stuk geleverd worden, waardoor er minder naden zijn bij het aanleggen. Dit betekent een kleinere kans op lekkage en minder tijd en werklast voor de dakdekkers die het EPDM plaatsen. Nadeel van een PVC-dak is
bijvoorbeeld wel dat het relatief duur is in vergelijking met bitumineuze dakbedekking.

Meer informatie nodig over kunststof dakbedekking? Bel Vaatstra Dakbedekkingen op 050-3012832 of vraag vrijblijvend informatie aan.

Meer weten? Vraag een offerte aan